Search    |    Bookmark  |    Homepage    |    E-mail

HOVEDSIDE

FAKTA

UTELIV

SHOPPING

KULTUR

FRITID

AKTUELT

HOTEL

TRANSPORT

AKTUELLE SAKER

NORGES FLOTTESTE JULEGATE ! Tradisjon tro ble Norges flotteste julegate tent 1. søndag i advent. Og i 2016 for 60. gang !
Her kan du se Jul i Lillestrøm 2014 av Anne Merete Roden på YouTube. Klikk her
 

KONA VED VANNPOSTEN er en hyllest til kvinners harde arbeid og innsats og har tittelen "kvinners slit ble tatt for gitt". Statuen ble avduket i 2014 og er laget av Tore Bjørn Skjølsvik, som også har laget "Sagarbeideren" ikke langt unna. Skulpturen er en gave fra Jørn Sindre Amundsen med familie, Foreningen Gamle Lillestrøm og Skedsmo Kommune. Skulpturen står plassert i kvartalet "Gamle Lillestrøm", ikke langt fra Lillestrøm Stasjon. 


 

MYGGMUSEUM! Sørum Fritidsgård avholdt åpning av “Myggmuseum” torsdag 21. juni 2013. Det var fanfare, snorklipping og tale for myggen v/ Karin Johannessen, nestleder hovedutvalg for kultur i Skedsmo kommune. Du finner veien til museet ved gå fra gården og langs den nye turstien til det sørøstre hjørnet. NB! Det kan være lurt å smøre seg med myggolje !
Følg Myggmuseet på Facebook herPÅSKESKIRENN I LILLESTRØM Lillestrøms påskeskirenn må vel nå kalles en årlig tradisjon. Bildet er fra Påskeaften 2014 i strålende vårvær med god deltakelse. Her kan du se noen flere bilder m.m. fra årets renn, klikk herLILLESTRØM SKISPRINT! Lillestrøms første skisprint, både med barneskirenn og norgeseliten fant sted 26 mars 2014. Mellom 600 og 700 kubikk med snø ble hentet for å lage den 300 meter lange løypa midt i sentrum med start og mål på Torvet

 


LILLESTRØM ØLFESTIVAL! Lillestrøms første festival fant sted 6 t.o.m. 8 februar 2014. Hele 13 utesteder og restauranter samarbeidet om å kanskje skape en årlig tradisjon. I 3 dager fikk man anledning til smake mat laget med øl, mat med øl til, smake øl fra små og store bryggerier i Norge og fra resten av verden, få tips om å starte mikrobryggerier og få et innblikk i en av de mest økende trender innen mat og drikke til mat.
Se FaceBook for mer informasjon!

TILDELT KONGENS FORTJENESTE MEDALJE. Leif Tangen er høyst fortjent tildelt Kongens fortjenestemedalje. Han har i mange år vært en aktiv aktør i lokalmiljøet, og når man skal beskrive hva han har gjort er det vanskelig å vite hvor man skal begynne. Lokalhistoriker. Fotograf. Sanger. Entertainer. Bankmann. Idrettskommentator. Programleder. Tangen har vært engasjert i det meste på lokalt plan, og det er ikke rart han blir kalt Mister Lillestrøm. Hans glødende engasjement har også resultert i at han ble kåret til Årets Romeriking i 2000, og har sitt håndavtrykk på Torvet i Lillestrøm.

IFE FIKK SOLMILLIONER. Instititutt for energiteknikk (IFE) får status som forskingssenter for miljøvennlig energi. Landets nye forskningssenter for solcelle teknologi kommer på Kjeller og ledes av IFE. Det nye solsenteret er under bygging og står snart klart. Senteret skal åpnes av kong Harald 20. april i år. Men IFE får også noe penger til forskning på vindkraft offshore.

KUNNSKAPSBYEN.  Lillestrøm preges av sterk vekst innenfor kunnskapsindustrien, og i tillegg til flere utdanningsinstitusjoner, har området mange høyteknologiske virksomheter. Kunnskapsbyen Lillestrøm koordinerer et av landets største forsknings- og teknologimiljøer, til sammen ca 6.000 ansatte med 300 doktorgrader og ca. 6.000 studenter.  Dette gjør Lillestrøm til et av de viktigste teknologiske miljøene i Norge.

SAGARBEIDEREN. Statuen Sagarbeideren ble avduket under byfesten i Lillestrøm lørdag 16. juni 2007. Den er reist til minne om alle de som arbeidet på sagbrukene da Lillestrøm ble til og i mange tiår framover.Skulpturen er laget av Tore Bjørn Skjølsvik og står plassert i kvartalet "Gamle Lillestrøm", ikke langt fra Lillestrøm Stasjon som ses i bakgrunnen. Se flere bilder og les mer her

 

 

HVA SKJER I SKEDSMO

Hva skjer - Kulturkalender

www.kulturnett.no - reg. arr.
 


Din Logo ?
Ta kontakt for å profilere ditt firma på
VISIT LILLESTRØM !

Din Logo ?
Ta kontakt for å profilere ditt firma på
VISIT LILLESTRØM !

Kulturskedsmo.no er en
nettportal som er utviklet av og driftes av Kultursektoren i Skedsmo kommune.


 


 

 
Din Logo ?
Ta kontakt for å profilere ditt firma på VISIT LILLESTRØM !Din Logo ?
Ta kontakt for å profilere ditt firma på VISIT LILLESTRØM !